NIEUWS
COVID-19:
Ontvang de laatste informatie van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheidover COVID-19. Klik hier voor meer informatie
alleen samen krijgen we corona onder controle!
Zo maak je chili con carne op z'n Vlaams
Beschikbare bestanden
Geen bestanden geüpload.
Gerelateerde gesprekken
-
Vogelnestjes
Tof ziet er heel lekker uit ^^
1 antwoord Geplaatst in Food Lovers
-
Appelflapjes met espuma van yoghurt
0 antwoorden Geplaatst in Food Lovers
-
Aardappelsalade met spinazieballetjes
0 antwoorden Geplaatst in Food Lovers
Wat krijg je als je de Mexicaanse klassieker chili con carne zou klaarmaken met oer-Vlaamse ingrediënten? Een verrassend stoofpotje met worstjes, bonen, aardappelen en een toefje peterselie in plaats van koriander.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
Zo maak je het
1. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook ze beetgaar in licht gezouten water. Bak de worsten in olie met een klontje boter rondom goudbruin. Schep uit de pan. Fruit de ui met de geperst look in dezelfde pan glazig. Voeg de spekjes toe en bak goudbruin. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten. Kruid met het cayennepeper en paprikapoeder.
2. Voeg de tijm, tomaten, bouillon, suiker en wijn toe en breng aan de kook. Leg er de worsten terug bij en laat op een zacht vuur 20 minuten sudderen.
3. Giet de aardappelen af en meng ze, samen met de kidneybonen net voor het einde van de bereidingstijd onder de stoofschotel. Werk af met de peterselie.
Smakelijk eten 🥘😉