© Getty Images
Weerkundig gezien loopt de zomer tot 31 augustus. Elke zalige nazomerdag of - periode die later valt, noemen we naar Noord-Amerikaans voorbeeld een ‘Indian Summer’.
Zeker de Amerikaanse Oostkust kent prachtige herfstdagen waarop de hemel helderblauw is terwijl de bomen al volop verkleuren. De oorspronkelijke Amerikaanse bevolking - de Indianen - zouden volgens de overlevering die dagen gebruikt hebben om voor de laatste keer te jagen en te oogsten voordat de winter eraan kwam. Een Indian Summer wordt in Nederland ook wel een ‘oudewijvenzomer’ genoemd maar dat klinkt minder fijn, toch?
Indian Summer in een glas
Op zo’n zeemzoete nazomerdag is het glas per definitie halfvol! En daarom trakteren we jullie op drie zonnige recepten die pure Indian Summer vibes uitstralen.
Tropical summer cocktail
Ingrediënten
200 ml ananassap
200 ml roze pompelmoes sap
4 verse aardbeien
4 cl vodka per persoon
Een handvol gemalen ijs (of gewone ijsblokjes)
Enkele rode bessen
Zo maak je het klaar
1. Verwijder het kroontje van de aardbeien
2. Mix het ananassap, het roze pompelmoes sap en de aardbeien in een mixer
3. Doe er de vodka en gemalen ijs bij en schud zoals een pro in een shaker
4. Werk je glas af met enkele verse besjes of een schijfje aardbei
Ingrediënten
5 cl rum per persoon
150 ml sinaasappelsap
150 ml limoensap
125 g frambozen
1 koffielepel rietsuiker
Een handvol gemalen ijs (of gewone ijsblokjes)
Zo maak je het klaar
1. Stamp de frambozen en rietsuiker fijn in een cocktail shaker. Hou enkele frambozen apart.
2. Voeg enkele ijsblokjes en de rest van de ingrediënten toe
3. Shake it!
4. Zeef in een cocktailglas en werk af met enkele losse frambozen
Rozemarijn mocktail
Ingrediënten
1 roze pompelmoes
1 el honing
1 el suiker
200 ml roze pompelmoes sap
100 ml water
100 ml bruiswater
6 takjes rozemarijn
Een handvol gemalen ijs (of gewone ijsblokjes)
Zo maak je het klaar
1. Verhit het water en het pompelmoes sap in een kookpot
2. Voeg de suiker en honing toe
3. Roer tot de suiker opgelost is
4. Voeg de rozemarijn toe (hou nog wat over voor de afwerking!) en laat 10 minuten sudderen op een laag vuur
5. Haal de siroop van het vuur, laat afkoelen en zet daarna in de koelkast
6. Vul een glas met ijsblokjes (crushed of niet)
7. Voeg de afgekoelde pompelmoessiroop toe tot 4/5de van je glas gevuld is
8. Vul aan met het bruiswater en werk af met verse rozemarijn en een schijfje pompelmoes
BRON: BELGA, TPTB.BE, HLN
Reacties mogelijk gemaakt door CComment